Do góry

Dania główne Przepis na:

Łódeczki z nadzieniem

Łódeczki z nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 265 Ocena: 1234

Dodano:

Odsłon: 118

Efektowne i wyśmienite danie posmakuje każdemu.

Składniki

  • Filet z kurczaka podwójny
  • Szpinak mrożony - 2 kulki
  • Ser feta - 150 g - 1/ 2 opakowania
  • Pieczarki - 20 dag
  • Ser mozzarella 10 dag
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Przyprawa do kurczaka
  • Ząbek czosnku
  • Gałka muszkatołowa - 1/3 łyżeczki
  • Olej do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łódeczki z nadzieniem

Przygotowanie

  1. Mięso umyć , pokroić w plastry. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak, doprawić gałką muszkatołową, smażyć 3 minuty.

  2. Pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Sery, pieczarki, szpinak umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.

  3. Plaster mięsa naciąć, tworząc łódeczkę.

  4. Natrzeć przyprawą do kurczaka, napełnić nadzieniem, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Podobnie postąpić z pozostałymi plastrami.

  5. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić łódeczki.

  6. Piec 25 minut.

  7. Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z marchewki, pora i jabłka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń