Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne i wyśmienite danie posmakuje każdemu.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13158
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 103
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22681
Smak wiosny!
Odsłon: 387
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 336
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13158
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 103
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22681
Smak wiosny!
Odsłon: 387
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 336
Składniki
Mięso umyć , pokroić w plastry. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak, doprawić gałką muszkatołową, smażyć 3 minuty.
Pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Sery, pieczarki, szpinak umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Plaster mięsa naciąć, tworząc łódeczkę.
Natrzeć przyprawą do kurczaka, napełnić nadzieniem, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Podobnie postąpić z pozostałymi plastrami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić łódeczki.
Piec 25 minut.
Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z marchewki, pora i jabłka.