Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne i wyśmienite danie posmakuje każdemu.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1434
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1356
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 257
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1434
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1356
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 257
Składniki
Mięso umyć , pokroić w plastry. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak, doprawić gałką muszkatołową, smażyć 3 minuty.
Pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Sery, pieczarki, szpinak umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Plaster mięsa naciąć, tworząc łódeczkę.
Natrzeć przyprawą do kurczaka, napełnić nadzieniem, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Podobnie postąpić z pozostałymi plastrami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić łódeczki.
Piec 25 minut.
Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z marchewki, pora i jabłka.