Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne i wyśmienite danie posmakuje każdemu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 949
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5531
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17862
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 949
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5531
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17862
Składniki
Mięso umyć , pokroić w plastry. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak, doprawić gałką muszkatołową, smażyć 3 minuty.
Pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Sery, pieczarki, szpinak umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Plaster mięsa naciąć, tworząc łódeczkę.
Natrzeć przyprawą do kurczaka, napełnić nadzieniem, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Podobnie postąpić z pozostałymi plastrami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić łódeczki.
Piec 25 minut.
Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z marchewki, pora i jabłka.