Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne i wyśmienite danie posmakuje każdemu.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 274
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 327
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 71
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 274
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 327
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 71
Składniki
Mięso umyć , pokroić w plastry. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak, doprawić gałką muszkatołową, smażyć 3 minuty.
Pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Sery, pieczarki, szpinak umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Plaster mięsa naciąć, tworząc łódeczkę.
Natrzeć przyprawą do kurczaka, napełnić nadzieniem, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Podobnie postąpić z pozostałymi plastrami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić łódeczki.
Piec 25 minut.
Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z marchewki, pora i jabłka.