Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa dla dań z mięsa mielonego. Nikt im się nie oprze.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1661
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Paprykę, cukinię umyć, pokroić w kostkę, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać paprykę , cukinię, pomidory, smażyć 2 minuty , pod koniec doprawić ziołami prowansalskimi. Do mięsa dodać jajko, połowę sera, wymieszać , podzielić na 5 części. Uformować łódeczkę , po środku wgłębienie.
Z pozostałymi porcjami mięsa zrobić to samo. Wgłębienia wypełnić podsmażonymi warzywami. Łódeczki umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić łódeczki i piec 20 minut, wyjąć, posypać resztą sera, wstawić jeszcze do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami jak u mnie lub innymi dodatkami.