Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa dla dań z mięsa mielonego. Nikt im się nie oprze.
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Paprykę, cukinię umyć, pokroić w kostkę, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać paprykę , cukinię, pomidory, smażyć 2 minuty , pod koniec doprawić ziołami prowansalskimi. Do mięsa dodać jajko, połowę sera, wymieszać , podzielić na 5 części. Uformować łódeczkę , po środku wgłębienie.
Z pozostałymi porcjami mięsa zrobić to samo. Wgłębienia wypełnić podsmażonymi warzywami. Łódeczki umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić łódeczki i piec 20 minut, wyjąć, posypać resztą sera, wstawić jeszcze do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami jak u mnie lub innymi dodatkami.
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 115
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 843
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 9
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 49
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 115
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 843
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 9
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 49
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Paprykę, cukinię umyć, pokroić w kostkę, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty, dodać paprykę , cukinię, pomidory, smażyć 2 minuty , pod koniec doprawić ziołami prowansalskimi. Do mięsa dodać jajko, połowę sera, wymieszać , podzielić na 5 części. Uformować łódeczkę , po środku wgłębienie.
Z pozostałymi porcjami mięsa zrobić to samo. Wgłębienia wypełnić podsmażonymi warzywami. Łódeczki umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić łódeczki i piec 20 minut, wyjąć, posypać resztą sera, wstawić jeszcze do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami jak u mnie lub innymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 169
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 49