Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe. Przygotowuję kiedy w lodowce mam różne wędliny.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1324
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 234
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1324
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 234
Składniki
Fasolę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić, dodać pokrojoną wędlinę. Całość podsmażyć, dodać pomidory pokrojone w kostkę i paprykę pokrojoną w paski. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Dodać ugotowaną fasolkę i przyprawy. Całość dusić jeszcze około 10 minut. Jeżeli będzie mało pomidorowy można jeszcze dodać koncentrat pomidorowy.
Obowiązkowo dodać natkę pietruszki.