Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego smaku potrawie. Danie jest bardzo proste i nawet początkujący kucharze bez problemu sobie z nim poradzą.
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4898
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 636
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4898
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 636
Składniki
Łopatkę najlepiej przygotować około 2 godziny przed gotowaniem - kroimy ją w grubszą kostkę i nacieramy przyprawami. Wstawiamy do lodówki, wyciągamy na pół godziny przed gotowaniem. Kawałki mięsa smażymy na oleju, aż lekko się zarumienią z każdej strony. Dodajemy cebule pokrojone w piórka, marchewki pokrojone w plasterki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i odrobinę wody. Dusimy pod przykryciem, aż mięso zacznie mięknąć (powinno wystarczyć 10-15 minut). W tym czasie kroimy kapustę w grubą kostkę, Dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze 15-20 minut. Doprawiamy do smaku. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej łopatki jest puree ziemniaczane z musztardą francuską: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-puree-ziemniaczane-z-musztarda-francuska,193918,sprytnachochla.html