Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego smaku potrawie. Danie jest bardzo proste i nawet początkujący kucharze bez problemu sobie z nim poradzą.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 61
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1466
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1259
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 61
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1466
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1259
Składniki
Łopatkę najlepiej przygotować około 2 godziny przed gotowaniem - kroimy ją w grubszą kostkę i nacieramy przyprawami. Wstawiamy do lodówki, wyciągamy na pół godziny przed gotowaniem. Kawałki mięsa smażymy na oleju, aż lekko się zarumienią z każdej strony. Dodajemy cebule pokrojone w piórka, marchewki pokrojone w plasterki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i odrobinę wody. Dusimy pod przykryciem, aż mięso zacznie mięknąć (powinno wystarczyć 10-15 minut). W tym czasie kroimy kapustę w grubą kostkę, Dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze 15-20 minut. Doprawiamy do smaku. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej łopatki jest puree ziemniaczane z musztardą francuską: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-puree-ziemniaczane-z-musztarda-francuska,193918,sprytnachochla.html