Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego smaku potrawie. Danie jest bardzo proste i nawet początkujący kucharze bez problemu sobie z nim poradzą.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 207
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20266
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 207
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20266
Składniki
Łopatkę najlepiej przygotować około 2 godziny przed gotowaniem - kroimy ją w grubszą kostkę i nacieramy przyprawami. Wstawiamy do lodówki, wyciągamy na pół godziny przed gotowaniem. Kawałki mięsa smażymy na oleju, aż lekko się zarumienią z każdej strony. Dodajemy cebule pokrojone w piórka, marchewki pokrojone w plasterki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i odrobinę wody. Dusimy pod przykryciem, aż mięso zacznie mięknąć (powinno wystarczyć 10-15 minut). W tym czasie kroimy kapustę w grubą kostkę, Dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze 15-20 minut. Doprawiamy do smaku. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej łopatki jest puree ziemniaczane z musztardą francuską: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-puree-ziemniaczane-z-musztarda-francuska,193918,sprytnachochla.html