Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo pyszny obiad.
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 524
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 597
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 115
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 80
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 524
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 597
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 115
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 80
Składniki
Łopatkę zamarynowałam na noc. Marynata: 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego wymieszać z sosem sojowym i oliwą z oliwek. Przełożyłam każdy plaster cebulą ( w pół plastry) i popieszyć. Rano mięso do naczynia żaroodpornego i na nie pieczarki w plastry. Całość zalałam bulionem grzybowym (0,5l). Piec 2 h w 200 °.
Ziemniaki obrane i umyte przyprawić przyprawą do ziemniaków i odrobiną soli. Dodać troszkę oliwy z oliwek i pół szkl. bulionu. Włożyć do rękawa i piec 1h w 200°.