Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo pyszny obiad.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2932
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6744
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2932
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6744
Składniki
Łopatkę zamarynowałam na noc. Marynata: 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego wymieszać z sosem sojowym i oliwą z oliwek. Przełożyłam każdy plaster cebulą ( w pół plastry) i popieszyć. Rano mięso do naczynia żaroodpornego i na nie pieczarki w plastry. Całość zalałam bulionem grzybowym (0,5l). Piec 2 h w 200 °.
Ziemniaki obrane i umyte przyprawić przyprawą do ziemniaków i odrobiną soli. Dodać troszkę oliwy z oliwek i pół szkl. bulionu. Włożyć do rękawa i piec 1h w 200°.