Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię mięso w plastrach pieczone w piekarniku. Dziś prezentuję porcję konkretnego mięsa z dużą ilością cebuli i czosnku:). Łopatka wyszła miękka i krucha.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 56
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 162
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 289
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 56
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 162
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 289
Składniki
Łopatkę kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. Cebulę i czosnek kroimy w cienkie plastry.
Mięso umieszczamy w misce, zalewamy marynatą. Dokładnie mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, przekładamy je cebulą i czosnkiem. Naczynie żaroodporne przykrywamy lub wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 2h. Na ostatnie 30 minut ściągamy pokrywkę lub przecinamy folię.