Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łopatka z czosnkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Składniki
Łopatkę natrzyj solą oraz pieprzem i naszpikuj ząbkami czosnku. Sok jabłkowy wymieszaj z miodem, dodaj tymianek, pokruszone liście laurowe i ziele angielskie.
Zanurz mięso w marynacie i odstaw do lodówki na kilka godzin. Następnie upiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Po 20 minutach podlej łopatkę sosem z pieczeni, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz mięso jeszcze około godziny.Źródło: Super TV