Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4090
Dodano: 02.08.2010
Odsłon: 13266
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
łapatkę dobrze umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Posolić, popieprzyć i posypać czosnkiem. Pozostawić na poł godziny aby mięso przeszło przyprawami.
cebule pokroić w plastry
paprykę obrać i pokroić w plastru
pieczrki obrac i poktoić w plastry
do rękawa wkładamy połowę warzyw, potem dodajemy mięsko i znów poowę warzyw. Rękaw zamykamy i wkładamy do formy do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy około godziny.
SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

EMIGRANT 03 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Popełniłem chyba jeden z grzechów głównych, czyli obrzarstwo. to jest przepyszne, dziękuję za przepis.1 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 03 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
cieszę się że smakowało:))1 Kto głosował? | Odpowiedz

paskudna2206 03 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
wróciłam żeby polecić ten przepis wszystkim:)mąż zadowolony:)danie pierwsza klasa:)Pozdrawiam:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

paskudna2206 03 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
super:)właśnie tego mi było trzeba już pędzę do kuchni i przygotuje to dziś na obiad:)1 Kto głosował? | Odpowiedz