Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany łosoś to świetny pomysł na zdrowy i smaczny obiad.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 168
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 217
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 254
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 168
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 217
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 254
Składniki
Cebulę i czosnek drobno kroimy i smażymy na oleju 3 minuty. Filet kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy filet do cebuli i smażymy jeszcze około 4 minut. W międzyczasie możemy przygotować sos. Do śmietany dajemy sól, pieprz, posiekany koperek, sok z połowy cytryny i mieszamy. Wlewamy sos do ryby. Następnie dusimy 10 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: makaron, sos, ser, makaron, ser, makaron, sos, ser i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180⁰C.