Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś cytrynowy

Łosoś cytrynowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1129

Dodano:

Odsłon: 4163

Pieczony łosoś to szybkie, lekkie i smaczne danie. Świetnie komponuje się z duszonymi ziemniakami.

Składniki

  • 500 g łososia
  • cytryna
  • pieprz cytrynowy
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś cytrynowy

Przygotowanie

  1. Łososia porządnie skrapiam sokiem z cytryny. Solę i posypuję pieprzem cytrynowym. Na każdym z płatów układam po 2 - 3 plasterki cytryny.

  2. Z folii aluminiowej robię kieszonkę, do której wsuwam przygotowaną rybę. Szczelnie zamykam. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piekę około 20 minut.





Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń