Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony łosoś to szybkie, lekkie i smaczne danie. Świetnie komponuje się z duszonymi ziemniakami.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Składniki
Łososia porządnie skrapiam sokiem z cytryny. Solę i posypuję pieprzem cytrynowym. Na każdym z płatów układam po 2 - 3 plasterki cytryny.
Z folii aluminiowej robię kieszonkę, do której wsuwam przygotowaną rybę. Szczelnie zamykam. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piekę około 20 minut.