Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatnie pieczony,wcześniej marynowany łososiowy przysmak,podany z zielonym mixem w zależności na co mamy ochotę...roszponka,bazylia,szpinak
łososia płuczemy,osuszamy i zanurzamy na 15,20 min w marynacie
Marynata: sok z 2 cytryn,zielony pieprz ( najlepiej pokruszony nożem ),odrobinę kopru I oliwa z oliwek cytrynowa- wszystko mieszamy I do tak przygotowanej marynaty wkładamy łososia,dodajemy trochę soli,cukru,białego i czarnego pieprzu- można też dodać pòł łyżeczki lipowego miodu dla podkręcenia smaku (ale jest to niekonieczne )
przygotowujemy mix zieloności ( w zależności co lubimy ),może być roszponka z dodatkiem świeżej bazylii albo szpinak baby z zielonå pietruszkà-układamy na talerzu
po wyjęciu łososia z marynaty rozgrzewamy olej na pastelni I smażymy łososia z obu stron na rumiany,piękny kolor- na koniec smażenia dodajemy masło dla podkreślenia delikatnego smaku łososia
podajemy z mixem zieloności albo z innà ulubionà sałatà,całość posypujemy koperkiem i możemy polać 2 lub 3 łyżeczkami oliwy z oliwek cytrynowá i do smaku dodać świeżà bazylié
Smakuje wybornie ;-) mniammm ;-)
Pyszne i zdrowe danie. :) Jedz ryby codziennie! ;)
Odsłon: 22308
Sezon grillowy w pełni :) Na naszych rusztach królują smakowite mięsa i szasz...
Odsłon: 170
Pieczony łosoś to szybkie, lekkie i smaczne danie. Świetnie komponuje się z d...
Odsłon: 5431
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10168
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10168
Składniki
łososia płuczemy,osuszamy i zanurzamy na 15,20 min w marynacie
Marynata: sok z 2 cytryn,zielony pieprz ( najlepiej pokruszony nożem ),odrobinę kopru I oliwa z oliwek cytrynowa- wszystko mieszamy I do tak przygotowanej marynaty wkładamy łososia,dodajemy trochę soli,cukru,białego i czarnego pieprzu- można też dodać pòł łyżeczki lipowego miodu dla podkręcenia smaku (ale jest to niekonieczne )
przygotowujemy mix zieloności ( w zależności co lubimy ),może być roszponka z dodatkiem świeżej bazylii albo szpinak baby z zielonå pietruszkà-układamy na talerzu
po wyjęciu łososia z marynaty rozgrzewamy olej na pastelni I smażymy łososia z obu stron na rumiany,piękny kolor- na koniec smażenia dodajemy masło dla podkreślenia delikatnego smaku łososia
podajemy z mixem zieloności albo z innà ulubionà sałatà,całość posypujemy koperkiem i możemy polać 2 lub 3 łyżeczkami oliwy z oliwek cytrynowá i do smaku dodać świeżà bazylié
Smakuje wybornie ;-) mniammm ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 83
Kurczak z groszkiem i marchewką
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 99