Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatnie pieczony,wcześniej marynowany łososiowy przysmak,podany z zielonym mixem w zależności na co mamy ochotę...roszponka,bazylia,szpinak
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
łososia płuczemy,osuszamy i zanurzamy na 15,20 min w marynacie
Marynata: sok z 2 cytryn,zielony pieprz ( najlepiej pokruszony nożem ),odrobinę kopru I oliwa z oliwek cytrynowa- wszystko mieszamy I do tak przygotowanej marynaty wkładamy łososia,dodajemy trochę soli,cukru,białego i czarnego pieprzu- można też dodać pòł łyżeczki lipowego miodu dla podkręcenia smaku (ale jest to niekonieczne )
przygotowujemy mix zieloności ( w zależności co lubimy ),może być roszponka z dodatkiem świeżej bazylii albo szpinak baby z zielonå pietruszkà-układamy na talerzu
po wyjęciu łososia z marynaty rozgrzewamy olej na pastelni I smażymy łososia z obu stron na rumiany,piękny kolor- na koniec smażenia dodajemy masło dla podkreślenia delikatnego smaku łososia
podajemy z mixem zieloności albo z innà ulubionà sałatà,całość posypujemy koperkiem i możemy polać 2 lub 3 łyżeczkami oliwy z oliwek cytrynowá i do smaku dodać świeżà bazylié
Smakuje wybornie ;-) mniammm ;-)