Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś grillowany

Łosoś grillowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 487

Dodano:

Odsłon: 2610

Szybka i zdrowa rybka, która sprawdzi się idealnie jako lekki obiad lub kolacja.

Składniki

  • filet z łososia 300 g
  • łyżka oliwy
  • Sok z cytryny
  • sól, pieprz pół łyżeczki słodkiej papryki i szczypta ostrej
  • łyżeczka tymianku suszonego
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet przekrawamy na pół, usuwamy skórę i smarujemy oliwą, sokiem z cytryny oraz obtaczamy w paprykach, soli i pieprzu. Odstawiamy na 10 minut.

  2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, blachę wykładamy ją papierem do pieczenia. Filety układamy na papierze i grillujemy z każdej strony przez około 7-10 minut (w zależności od grubości fileta). Powinien się lekko przyrumienić w tym czasie. Wyłączamy piekarnik, dajemy rybie jeszcze kilka minut by odpoczął i możemy podawać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń