Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś na porach i ananasie"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27492
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27492
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Krążki ananasa osącz z zalewy, pokrój je na mniejsze kawałki. Por oczyść starannie, opłucz go pod bieżącą wodą. Odetnij twarde końcówki. Oczyszczone warzywo przekrój wzdłuż, a potem posiekaj drobno.
Umyj i pokrój na kawałki pomidora (jeśli chcesz, możesz go sparzyć i obrać ze skórki). Opłucz, osusz i pokrój w dużą kostkę filet z łososia. Oprósz go solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć łososia, obsmaż. Dodaj kawałki ananasa, pora i pomidora. Smaż razem, mieszając, kilka minut.
Zawartość patelni dopraw do smaku sosem sojowym i pieprzem. Danie rozłóż na talerze. Każdą porcję udekoruj listkami natki.Źródło: Świat kobiety