Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś na porach i ananasie"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2709
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 181
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2709
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 181
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Krążki ananasa osącz z zalewy, pokrój je na mniejsze kawałki. Por oczyść starannie, opłucz go pod bieżącą wodą. Odetnij twarde końcówki. Oczyszczone warzywo przekrój wzdłuż, a potem posiekaj drobno.
Umyj i pokrój na kawałki pomidora (jeśli chcesz, możesz go sparzyć i obrać ze skórki). Opłucz, osusz i pokrój w dużą kostkę filet z łososia. Oprósz go solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć łososia, obsmaż. Dodaj kawałki ananasa, pora i pomidora. Smaż razem, mieszając, kilka minut.
Zawartość patelni dopraw do smaku sosem sojowym i pieprzem. Danie rozłóż na talerze. Każdą porcję udekoruj listkami natki.Źródło: Świat kobiety