Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś norweski na kuskusie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Filet z łososia podziel na 4 porcje. Oprósz je solą. Sok z 1/2 cytryny wymieszaj z 3 łyżkami oliwy. Polej tym rybę i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Całość przykryj i odstaw na ok. 20 minut.
Łososia smaż na patelni grillowej po 3–4 minuty z każdej strony. Pomidory i paprykę umyj, oczyść, pokrój w kostkę. Zioła opłucz, osusz, posiekaj.
Spęczniałą kaszkę wymieszaj widelcem. Dodaj do niej warzywa oraz zioła. Polej oliwą oraz sokiem z cytryny. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Rozłóż na talerzach. Na każdej porcji połóż rybę. Podawaj z dipem jogurtowym.Źródło: Naj