Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś to ryba, która dzięki sporej zawartości tłuszczu – naturalnego nośnika smaku – jest wyśmienita w każdej postaci. Świetnie komponuje się z dodatkami. Prawdziwym rarytasem jest łosoś pod pierzynką z warzyw i kremowego serka.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Opłucz filet z łososia i podziel na mniejsze kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Lekko posól i popieprz.
Umyj por. Usuń najciemniejszą, zieloną część oraz korzenie. Resztę pokrój na plasterki.
Pokrój na cząstki pomidory koktajlowe.
Rozgrzej na patelni około 2 łyżki masła klarowanego. Zeszklij na nim plasterki pora.
Posól pora i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dołóż na patelnię pomidory.
Duś warzywa przez kilka minut – aż odparuje nadmiar wody z pomidorów.
Dodaj do warzyw serek i tymianek. Wymieszaj. Duś jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ułóż kawałki łososia w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przykryj sosem z patelni. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 20-25 minut.
Łososia pod pierzynką podawaj z porcją gotowanych lub pieczonych ziemniaków.