Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś podany na warzywnym purée"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Warzywa obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie.
2. Łososia umyj i podziel na dwie części. Przygotowane porcje ryby ułóż na blasze wysmarowanej masłem.
Polej sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i posyp posiekanym porem.
Przykryj całość folią aluminiową i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
W tym czasie odcedź ugotowane warzywa. Dodaj 2 łyżki masła i utłucz je na gładką masę a la purée. Podawaj ułożone na łososiu.
<strong>Przepis nadesłała: Ewa Szymczak</strong>Źródło: Kurier TV