Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś smażony z dodatkami

Łosoś smażony z dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 265

Dodano:

Odsłon: 664

Prosty, ale smaczny i elegancki obiad lub kolacja.

Składniki

  • Ryż kolorowy - jedna torebka
  • łosoś świeży - filet (wielkość wedle potrzeb :) )
  • cebula - 1 szt
  • pomidorki koktajlowe - wedle uznania
  • czosnek - 3 ząbki
  • oliwa z oliwek - ok. 2 łyżki
  • masło - 1 spora łyżka
  • Vegeta
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

    Z łososia ściągnąć skórkę.

    Cebulę pokroić w drobną kostkę.

    Pomidorki pokroić na połówki.

  2. Na jednej patelni rozgrzać oliwę z oliwek z rozgniecionym jednym ząbkiem czosnku.

    Na rozgrzaną oliwę położyć łososia, smażyć chwilę z jednej strony (ok 1-2 min).

    Obrócić łososia na drugą stronę, posypać pokrojoną w kostkę cebulą, oprószyć lekko Vegetą i przykryć pokrywką. Zmniejszyć temperaturę i dusić ok. 3 minuty.

  3. Na drugiej patelni rozgrzać masło.

    Do masła wcisnąć 2 ząbki czosnku i na to pokrojone pomidorki. Smażyć, aż pomidorki będę puszczały sok i nieco się zrumienią, ciągle mieszając.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń