Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, ale smaczny i elegancki obiad lub kolacja.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z łososia ściągnąć skórkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomidorki pokroić na połówki.
Na jednej patelni rozgrzać oliwę z oliwek z rozgniecionym jednym ząbkiem czosnku. Na rozgrzaną oliwę położyć łososia, smażyć chwilę z jednej strony (ok 1-2 min). Obrócić łososia na drugą stronę, posypać pokrojoną w kostkę cebulą, oprószyć lekko Vegetą i przykryć pokrywką. Zmniejszyć temperaturę i dusić ok. 3 minuty.
Na drugiej patelni rozgrzać masło. Do masła wcisnąć 2 ząbki czosnku i na to pokrojone pomidorki. Smażyć, aż pomidorki będę puszczały sok i nieco się zrumienią, ciągle mieszając. SMACZNEGO!