Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, ale smaczny i elegancki obiad lub kolacja.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5651
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 546
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5651
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 546
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z łososia ściągnąć skórkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomidorki pokroić na połówki.
Na jednej patelni rozgrzać oliwę z oliwek z rozgniecionym jednym ząbkiem czosnku. Na rozgrzaną oliwę położyć łososia, smażyć chwilę z jednej strony (ok 1-2 min). Obrócić łososia na drugą stronę, posypać pokrojoną w kostkę cebulą, oprószyć lekko Vegetą i przykryć pokrywką. Zmniejszyć temperaturę i dusić ok. 3 minuty.
Na drugiej patelni rozgrzać masło. Do masła wcisnąć 2 ząbki czosnku i na to pokrojone pomidorki. Smażyć, aż pomidorki będę puszczały sok i nieco się zrumienią, ciągle mieszając. SMACZNEGO!