Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś tikka masala to ciekawe połączenie soczystej i wyrazistej w smaku ryby oraz aromatycznych przypraw, które przeniosą cię w podróż do Indii. Perfekcyjnie doprawiony filet z łososia w marynacie z jogurtu greckiego oraz soku z cytryny jest niesamowicie odświeżający. To danie idealnie sprawdzi się zarówno na wyjątkowy rodzinny obiad, jak i elegancką kolację z drugą połówką.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457753
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1464
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457753
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1464
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Składniki
Przygotuj przyprawę. Wszystkie składniki przełóż na patelnię i praż na bardzo małym ogniu przez 3-5 minut, bez zrumienienia.
Ostudź i przełóż mieszankę do szczelnego słoiczka.
Przygotuj łososia. Filet z łososia pokrój na mniejsze płaty za pomocą ostrego noża.
Do dużej miski dodaj jogurt, łyżkę z wcześniej przygotowanej przyprawy, imbir, czosnek, sok z cytryny, chili i kurkumę. Wymieszaj do uzyskania gładkiej pasty.
Włóż kawałki łososia do miski i delikatnie wymieszaj całość rękoma. Odstaw na 15 minut.
Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju. Smaż kawałki łososia przez 3-4 minuty lub do ładnego zbrązowienia. Odwróć i smaż z drugiej strony przez 3 minuty.
Łososia tikka masala podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 2 dni. Podgrzewaj na patelni lub w piekarniku.