Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-04-2012
Kolejny, ciekawy pomysł na łososia
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 135
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104487
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 135
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104487
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Składniki
Ciecierzycę zmiksować razem z czosnkiem, sokiem z cytryny, oliwą extra vergine, dodając stopniowo około 5 łyżek wody , doprawić solą.
Łososia oprószyć solą, pieprzem, wysmarować olejem sezamowym. Sezam zrumienić na suchej patelni i posypać nimi łososia z wszystkich stron.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na gorącą blaszkę ułożyć łososia i wstawić do piekarnika na 15 minut. W międzyczasie przygotować dressing cytrynowy.
Na podgrzane talerze położyć purre z ciecierzycy, na wierzch ułożyć łososia. Polać dressingiem cytrynowym, posypać pieprzem cayenne i udekorować roszponką lub rukolą - niestety nie miałem