Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-04-2012
Kolejny, ciekawy pomysł na łososia
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1724
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8268
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 708
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252618
Polecam.
Odsłon: 1369
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1724
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8268
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 708
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252618
Polecam.
Odsłon: 1369
Składniki
Ciecierzycę zmiksować razem z czosnkiem, sokiem z cytryny, oliwą extra vergine, dodając stopniowo około 5 łyżek wody , doprawić solą.
Łososia oprószyć solą, pieprzem, wysmarować olejem sezamowym. Sezam zrumienić na suchej patelni i posypać nimi łososia z wszystkich stron.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na gorącą blaszkę ułożyć łososia i wstawić do piekarnika na 15 minut. W międzyczasie przygotować dressing cytrynowy.
Na podgrzane talerze położyć purre z ciecierzycy, na wierzch ułożyć łososia. Polać dressingiem cytrynowym, posypać pieprzem cayenne i udekorować roszponką lub rukolą - niestety nie miałem