Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-04-2012
Kolejny, ciekawy pomysł na łososia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14880
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6121
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14880
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6121
Składniki
Ciecierzycę zmiksować razem z czosnkiem, sokiem z cytryny, oliwą extra vergine, dodając stopniowo około 5 łyżek wody , doprawić solą.
Łososia oprószyć solą, pieprzem, wysmarować olejem sezamowym. Sezam zrumienić na suchej patelni i posypać nimi łososia z wszystkich stron.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na gorącą blaszkę ułożyć łososia i wstawić do piekarnika na 15 minut. W międzyczasie przygotować dressing cytrynowy.
Na podgrzane talerze położyć purre z ciecierzycy, na wierzch ułożyć łososia. Polać dressingiem cytrynowym, posypać pieprzem cayenne i udekorować roszponką lub rukolą - niestety nie miałem