Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-04-2012
Kolejny, ciekawy pomysł na łososia
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 83
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 182
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 198
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 425
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 83
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 182
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 198
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 425
Składniki
Ciecierzycę zmiksować razem z czosnkiem, sokiem z cytryny, oliwą extra vergine, dodając stopniowo około 5 łyżek wody , doprawić solą.
Łososia oprószyć solą, pieprzem, wysmarować olejem sezamowym. Sezam zrumienić na suchej patelni i posypać nimi łososia z wszystkich stron.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na gorącą blaszkę ułożyć łososia i wstawić do piekarnika na 15 minut. W międzyczasie przygotować dressing cytrynowy.
Na podgrzane talerze położyć purre z ciecierzycy, na wierzch ułożyć łososia. Polać dressingiem cytrynowym, posypać pieprzem cayenne i udekorować roszponką lub rukolą - niestety nie miałem