Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Składniki
Ciasto rozłożyć i wykroić kwadraty 40x40 cm ,na każdy położyć filet rybny. Zioła wymieszać z migdałami ,2 jajami , solą i pieprzem. Filety posmarować przygotowaną pastą ,zawinąć w ciasto. Pozostałe jajko rozdzielić. Białkiem posmarować brzegi ciasta i mocno docisnąć. Paczuszki posmarować rozkłóconym żółtkiem ,położyć na blasze przykrytej pergaminem. Piec w piekarniku ok.. 25 min. Brokuły oczyścić ,umyć ,podzielić na różyczki. Blanszować w osolonej wodzie ok. 5 min ,odcedzić ,przelać zimną wodą i osączyć. Bazylię opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w ósemki. Szafran rozpuścić w 1 łyżeczce gorącej wody. Śmietanę podgrzać w rondelku. Dodać cebulę ,bazylię i szafran ,doprawić solą i pieprzem. Sos zagotować na średnim ogniu ,przecedzić przez sitko i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni na maśle zrumienić sezam. Dodać brokuły ,wymieszać ,podgrzać ,doprawić solą i pieprzem. Rybę w cieście pokroić ,podawać z brokułami i sosem szafranowym