Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15443
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4631
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 305
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2758
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4965
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15443
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4631
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 305
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2758
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4965
Składniki
Ciasto rozłożyć i wykroić kwadraty 40x40 cm ,na każdy położyć filet rybny. Zioła wymieszać z migdałami ,2 jajami , solą i pieprzem. Filety posmarować przygotowaną pastą ,zawinąć w ciasto. Pozostałe jajko rozdzielić. Białkiem posmarować brzegi ciasta i mocno docisnąć. Paczuszki posmarować rozkłóconym żółtkiem ,położyć na blasze przykrytej pergaminem. Piec w piekarniku ok.. 25 min. Brokuły oczyścić ,umyć ,podzielić na różyczki. Blanszować w osolonej wodzie ok. 5 min ,odcedzić ,przelać zimną wodą i osączyć. Bazylię opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w ósemki. Szafran rozpuścić w 1 łyżeczce gorącej wody. Śmietanę podgrzać w rondelku. Dodać cebulę ,bazylię i szafran ,doprawić solą i pieprzem. Sos zagotować na średnim ogniu ,przecedzić przez sitko i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni na maśle zrumienić sezam. Dodać brokuły ,wymieszać ,podgrzać ,doprawić solą i pieprzem. Rybę w cieście pokroić ,podawać z brokułami i sosem szafranowym