Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny łosoś zapiekany w cieście francuskim.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki. Przełożyć do zamykanego naczynia. Przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut.
Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na kwadraty (powinno ich być dwa razy więcej niż kawałków łososia).
Zamarynowaną rybę ułożyć na kwadracie ciasta, brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem, przykryć drugim kwadratem i skleić (na brzegach można zrobić wzorki, np. widelcem). W ten sposób przygotować wszystkie kawałki ryby, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 200 st. C. Piec przez 30 minut.