Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 491
Dodano: 25.11.2020
Odsłon: 229
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki. Przełożyć do zamykanego naczynia. Przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut.
Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na kwadraty (powinno ich być dwa razy więcej niż kawałków łososia).
Zamarynowaną rybę ułożyć na kwadracie ciasta, brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem, przykryć drugim kwadratem i skleić (na brzegach można zrobić wzorki, np. widelcem). W ten sposób przygotować wszystkie kawałki ryby, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 200 st. C. Piec przez 30 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 26 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewka16 25 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
wyśmienite !0 Kto głosował? | Odpowiedz