Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niedzielnym odcinku programu "Para do gara. Ona mówi, on gotuje" z przepisem Mateusza Gesslera zmierzyli się finaliści poprzednich edycji „Love Island”. Wbrew pozorom danie nie jest trudne do wykonania, z pewnością uda każdemu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Łososia przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem cytrynowym. Następnie zawijamy filety w ciasto francuskie, formując kształt ryby. Smarujemy jajkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C.
Aby przygotować sos szafranowy do śmietany dodajemy sok z cytryny, szafran, żółtka oraz sól i pieprz – mieszamy. Następnie piklujemy rzodkiewkę łącząc ze sobą ocet jabłkowy, wrzątek, miód, czosnek, cukier oraz sól i pieprz. Do tego przygotowujemy winegret pomarańczowy łącząc ze sobą musztardy, sok pomarańczowy, oliwę, olej rzepakowy, sok z cytrusów, wrzątek oraz sól, pieprz i miód do smaku. Jeżeli sos będzie za gęsty należy dodać więcej gorącej wody i soku pomarańczowego.
Sałatę, szpinak, wyfiletowaną pomarańczę oraz zioła mieszamy z sosem winegret. Na sam koniec wyjmujemy rzodkiewkę z zalewy, cienko kroimy i kładziemy ją również na sałatę.
Gdy ryba będzie zarumieniona na złoto wyciągamy ją z piekarnika na talerz i podajemy z sałatą oraz odrobiną sosu szafranowego. Źródło: Para do gara. Ona mówi, on gotuje/ Czwórka