Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niedzielnym odcinku programu "Para do gara. Ona mówi, on gotuje" z przepisem Mateusza Gesslera zmierzyli się finaliści poprzednich edycji „Love Island”. Wbrew pozorom danie nie jest trudne do wykonania, z pewnością uda każdemu.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2054
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2054
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 173
Składniki
Łososia przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem cytrynowym. Następnie zawijamy filety w ciasto francuskie, formując kształt ryby. Smarujemy jajkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C.
Aby przygotować sos szafranowy do śmietany dodajemy sok z cytryny, szafran, żółtka oraz sól i pieprz – mieszamy. Następnie piklujemy rzodkiewkę łącząc ze sobą ocet jabłkowy, wrzątek, miód, czosnek, cukier oraz sól i pieprz. Do tego przygotowujemy winegret pomarańczowy łącząc ze sobą musztardy, sok pomarańczowy, oliwę, olej rzepakowy, sok z cytrusów, wrzątek oraz sól, pieprz i miód do smaku. Jeżeli sos będzie za gęsty należy dodać więcej gorącej wody i soku pomarańczowego.
Sałatę, szpinak, wyfiletowaną pomarańczę oraz zioła mieszamy z sosem winegret. Na sam koniec wyjmujemy rzodkiewkę z zalewy, cienko kroimy i kładziemy ją również na sałatę.
Gdy ryba będzie zarumieniona na złoto wyciągamy ją z piekarnika na talerz i podajemy z sałatą oraz odrobiną sosu szafranowego. Źródło: Para do gara. Ona mówi, on gotuje/ Czwórka