Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa"

Składniki

  • 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone
  • umyte
  • bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. łyżki oliwy extra virgin; 2 łyżki listków świeżego estragonu (lub 1 łyżka suszonego estragonu); 4 łyżki orzechów włoskich; 1 łyżka tartego parmezanu; 1 łyżka bułki tartej; 2 łyżki masła, przyprawy.

  2. Sposób przygotowania:

  3. Estragon zmiksować z orzechami, oliwą z oliwek, serem parmezanem i czosnkiem.

  4. Do masy dodać bułkę tartą oraz masło i dokładnie utrzeć. Łososia poprószyć solą i pieprzem, posmarować oliwą z oliwek. Rybę delikatnie zgrillować z obu stron, na wierzchnią cześć nałożyć orzechowe pesto, przykryć grilla folią aluminiową, a następnie dopiec łososia.

  5. Można podawać z grillowanymi pomidorami oraz bukietem sałat.

  6. Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa
    Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska

    Źródło: materiały prasowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń