Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w musztardzie i płatkach

Łosoś w musztardzie i płatkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2804

Dodano:

Odsłon: 20240

Pomysł na szybki i smaczny obiad. W wykonaniu banalny, więc raczej nie da się tutaj nic zepsuć:).

Składniki

  • 2 filety z łososia ze skórą
  • płatki kukurydziane
  • musztarda Dijon
  • sól do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś w musztardzie i płatkach

Przygotowanie

  1. Filety z łososia dokładnie umyłam i osuszyłam. Piekarnik nastawiłam na 180 stopni i termoobieg.

  2. Łososia ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osoliłam, z każdej strony, wysmarowałam musztardą i obsypałam płatkami kukurydzianymi. W kilku miejscach musiałam je podoklejać, by ryba była równomiernie nimi pokryta (również po bokach).

  3. iekłam w 180 stopniach przez 20 minut. Filety ściągałam za pomocą dużej łopatki, dzięki czemu lekko przyklejona skóra pozostała na papierze do pieczenia.
    Wyszła szybka, smaczna i bardzo chrupiąca rybka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń