Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudzy nie zjedzą za nic. Ja jestem pomiędzy tymi dwoma i zjem go jak jest dobrze przyprawiony. Ta rybką poczęstowałam kolegę z pracy i bardzo mu smakowała. Poprosił o przepis.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 74
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 455
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 188
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 74
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 455
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 188
Składniki
Przyprawy łączymy naczyniu o dobrze mieszamy
Filety z łososia obkładamy przyprawami i zostawiamy na pół godziny.
Po tym czasie smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle po około 2 minuty.
Usmażone kawałki łososia trzymamy w ciepłym piekarniku (50 stopni Celsjusza), aby trzymać ciepło.
Na pozostałym ze smażenia maśle gotujemy zblendowane pomidory przez około 10 minut. Dodajemy mleko i dalej gotujemy 5 minut aż zobaczymy, że sos zaczyna się redukować.
Wrzucamy szpinak i mieszamy aż zmieni kolor. Dodajemy więcej niż połowę startego parmezanu.
Gorący sos umieszczamy na półmisku
Na sos układamy kawałki ryby wyjęte z piekarnika
Posypujemy resztą sera. Podajemy z ryżem bądź ziemniakami. Smacznego.