Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, tymiankiem, imbirem i miodem. Pokrojonego na kawałki łososia zanurzyć w marynacie i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
W tym czasie przygotować sos. Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą, dodać posiekany szczypior, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. W razie potrzeby można dodać jeszcze sok z cytryny.
Piekarnik rozgrzać do tem.180st.C i wstawić łososia w naczyniu żaroodpornym na ok. 30 minut Upieczonego łososia przełożyć na talerz, polać przygotowanym sosem i podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. SMACZNEGO!