Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z brokułami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Filet z łososia opłucz, pokrój na kawałki. W misce wymieszaj sos sojowy z sokiem z limonki i 4 łyżkami oleju. Włóż łososia do marynaty, odstaw na godzinę.
Brokuły oczyść, podziel na różyczki. Mrożone warzywa rozmroź. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 2-3 minuty. Obrany czosnek i umyte dymki posiekaj.
W głębokiej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć migdały, obsmaż na złoty kolor. Dodaj osączone brokuły, smaż razem 2-3 minuty, zdejmij z patelni.
Na tą samą patelnię wrzuć łososia, a po chwili czosnek i dymkę. Smaż kilka minut. Ponownie włóż brokuły i migdały, podgrzej. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
czas ok. 40 min; porcja – 370 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety