Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z burakami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 70
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3637
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 137
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 70
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3637
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 137
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Składniki
Filet z łososia opłucz, osusz, podziel na 4 porcje. Każdą natrzyj solą, posmaruj musztardą z ziarnami gorczycy i posyp grubo utłuczonym kolorowym pieprzem. Posyp połową grubo posiekanego koperku. Odstaw pod przykryciem na około 2 godziny.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż porcje łososia. Przesmaż z dwóch stron na jasnozłoty kolor. Zdejmij z patelni i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na ten sam tłuszcz wrzuć kawałki rozmrożonej i osączonej dyni. Burak obierz, opłucz, pokrój w plastry, a potem na ćwiartki. Dodaj do dyni. Posyp solą, czarnym pieprzem, cukrem oraz łyżką otartego tymianku. Przesmaż, przełóż do naczynia z rybą. Piecz ok. 25 min w 180 st.
Wyjmij łososia, trzymaj w cieple. Warzywa piecz jeszcze 20 min. Śmietanę dopraw solą, pieprzem i cytryną. Dodaj resztę posiekanego koperku. Podawaj do łososia z warzywami.Źródło: Świat kobiety