Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za smak i za to, że szybko się gotuje.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Zacznij od przygotowania buraków, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dopraw solą i pieprzem, szczyptą cynamonu i wlej ocet, oliwę i dodaj pokrojony szczypiorek. Wymieszaj i odstaw.
2. Zmieszj skałdniki marynaty do ryby i obtocz w niej rybę. Przygotuj kawałek folii aluminiowej i zawiń w nią rybę. Możesz też zawinąć w zmoczony wodą papier do pieczenia (będzie zdrowiej) lub torebkę do smażenia i usmaż tak owiniętego łososia około 15 minut na patelni.
3. Batata odbierz, pokrój w dużą kostkę i ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, dodaj mleczko i szczyptę gałki muszkatołowej. Zamiast mleczka można dodać kawałek masła.