Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś najlepiej smakuje mi przygotowany z jak najmniejszą ilością dodatków. Do tej prostej wersji wracamy bardzo często.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1616
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1112
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1898
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1616
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1112
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1898
Składniki
Filety z łososia myjemy, pozbywamy się skóry. Kroimy na mniejsze części. Na najmniejszych oczkach tarki ścieramy skórkę z 1/2 cytryny. Koperek siekamy.
Filety nacieramy skórką z cytryny i obficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.