Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11543
Dodano: 17.10.2018
Odsłon: 4185
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Filety z łososia myjemy, pozbywamy się skóry. Kroimy na mniejsze części.
Na najmniejszych oczkach tarki ścieramy skórkę z 1/2 cytryny. Koperek siekamy.
Filety nacieramy skórką z cytryny i obficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 17 października 2018Zgłoś do usunięcia
Wow, ale bym zjadła :)0 Kto głosował? | Odpowiedz