Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś najlepiej smakuje mi przygotowany z jak najmniejszą ilością dodatków. Do tej prostej wersji wracamy bardzo często.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 221
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1000
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 897
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 221
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1000
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 897
Składniki
Filety z łososia myjemy, pozbywamy się skóry. Kroimy na mniejsze części. Na najmniejszych oczkach tarki ścieramy skórkę z 1/2 cytryny. Koperek siekamy.
Filety nacieramy skórką z cytryny i obficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.