Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania łososia i warzyw użyłam minimalnej ilości soli i wcale nie czułam, że mi jej brakuje. Warzywa lekko chrupkie, idealne, ryba soczysta i nie wysuszona. Przepis na łososia ze strony Lidla. Można użyć dowolnej ryby, jak również można ją przyrządzić w piekarniku. Polecam!!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113081
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113081
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Łososia osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Układamy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym lub na blaszce (lub w urządzeniu / garnku do gotowania na parze). Pesto mieszamy ze śmietaną i posiekaną bazylią, doprawiamy odrobinę solą i pieprzem. Mieszaniną smarujemy filety. Rybę zapiekamy około 20 minut w 200 stopniach (w urządzeniu na parze około 15 minut). Podajemy z warzywami świeżymi lub gotowanymi.