Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś z kaszą jaglaną i groszkiem cukrowym"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 221
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 221
Składniki
Kaszę jaglaną dwukrotnie sparz, a następnie ugotuj w lekko posolonej wodzie do miękkości. Odcedź i poczekaj, aż wystygnie.
Pietruszkę i papryczkę chili posiekaj i wymieszaj z sezamem. Następnie dodaj do kaszy i dopraw solą.
Filet z łososia połóż na folii spożywczej i posmaruj go białkiem. Wyłóż połowę mieszanki jaglanej i za pomocą folii obróć filet na drugą stronę. Posmaruj białkiem i wyłóż resztę kaszy jaglanej. Na koniec masę dobrze dociśnij do ryby. Zdejmij folię i włóż rybę do brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop dwiema łyżeczkami oleju i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut, wyjmij i odłóż w ciepłe miejsce na ok. 8 minut. Podawaj z wcześniej przygotowanymi warzywami.
Szalotki obierz i drobno posiekaj. Następnie na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cebulkę. Dodaj starty imbir. Całość podsmaż.
Fasolkę szparagową oczyść, odetnij końcówki, a następnie pokrój. Wrzuć groszek cukrowy i podduś. Następnie posyp cukrem i lekko podsmaż.
Warzywa lekko posól i rozłóż do salaterek. Podawaj z majonezem wymieszanym z dodatkiem szafranu i białego wina.Źródło: Na żywo