Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z ogórkiem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Ogórek umyj, obierz ze skórki, pokrój w drobną kosteczkę. Łososia pokrój w cienkie plasterki. Grejpfrut sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, wyfiletuj. Opłucz i posiekaj koperek. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Olej utrzyj na sos z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Dodaj czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz miodem. Na talerzu rozłóż kilka liści sałaty, posyp ogórkiem. Ułóż plasterki łososia. Polej przygotowanym sosem, posyp koperkiem. Ozdób półplasterkami cytryny.
porcji, czas 15 min; porcja – 250 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety