Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z owocami"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 249
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4560
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 249
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4560
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Składniki
Rybę podzielić na cztery porcje. Umyć, osuszyć, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować pesto i łyżką oliwy z oliwek, obsypać pokrojonymi orzechami. Piec ok. 10 minut w temperaturze 175°C.
Pomarańcze umyć, obrać, podzielić na cząstki pozbawione błonki (precyzyjnymi cięciami nożyka łatwo wyfiletujesz owoc). Granat przekroić na pół, łyżką wybrać ziarna, oskubać je dokładnie z twardej białej skórki. Owoce delikatnie wymieszać.
Musztardę utrzeć z miodem, solą i pieprzem, ukręcić z resztą oliwy sos. Sałatę opłukać, osuszyć, wymieszać z owocami, polać sosem.
Serek pokruszyć, posypać nim z wierzchu sałatkę. Podawać z łososiem – na ciepło lub na zimno.Źródło: Twoje Imperium