Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z pomidorami

Łosoś z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2578

Dodano:

Odsłon: 3474

Zdrowe, małokaloryczne, szybkie danie.

Składniki

  • łosoś, 2 kawałki
  • twarde pomidory, pokrojone, 5
  • papryczka chili, mała, 1
  • ostra papryka, 1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny, 1 łyżka
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • sól, doi smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z pomidorami

Przygotowanie

  1. Do płaskiego garnka wrzucić pomidory, dolać trochę wody, dodać pokrojoną na kawałki papryczkę, ostrą paprykę, oliwę i sól. Gotować na małym ogniu ok. 10 min.

  2. Rybę oprószyć solą i pieprzem, smażyć przez kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni. Na przygotowany sos położyć łososia i gotować na małym ogniu przez 3-4 min. Łososia położyć na talerzu, polać sosem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

yooko 01 kwietnia 2012 jak mozna rybe, krora gotujemy w sosie, w nastepnym etapie polozyc na talerz i polac sosem, gdy juz w nim jest?....czy moglbys to sprecyzowac?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń