Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z ryżem i warzywami

Łosoś z ryżem i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 112

Dodano:

Odsłon: 479

Lubię łososia w każdej postaci dziś pieczony z warzywami . Szybki pożywny obiadek .

Składniki

  • 2 kawałki łososia
  • 2 torebki ryżu
  • mrożone warzywa na patelnie
  • cytryna
  • pieprz cytrynowy
  • tymianek
  • papryka w proszku (ostra lub łagodna)
  • sól
  • 1 łyżki masła
  • szczypta kurkumy
  • tłuszcz
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z ryżem i warzywami

Przygotowanie

  1. Łososia umyj , osusz papierowym ręcznikiem , cytrynę przekrój na pól , skrop sokiem z cytryny , natrzyj solą ,posyp pieprzem , tymiankiem , papryką . Owiń w papier pieczeniowy . Piecz w tem . 170 st.C przez ok. 25 min . Przed końcem pieczenia odwiń , połóż masło i skrop ponownie cytryną .

  2. Ryż ugotuj jak podane na opakowaniu , dodaj do gotowania odrobinę kurkumy dla walorów smakowych a przede wszystkim dla koloru .

  3. Mrożone warzywa na patelnie , przygotuj według przepisu na opakowaniu

  4. Przygotuj pokaźny talerz bo porcja będzie XXl , u mnie role talerza spełnił półmisek .

  5. SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń