Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym daniem podbiłyśmy serca naszych ukochanych;)))
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12002
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4070
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42894
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 489
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 356
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12002
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4070
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42894
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 489
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 356
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Składniki
Łososia okrawamy z tłuszczu i kroimy na porcje jakie chcemy podać. Tłuszcz i resztki z łososia obgotowujemy w mieszance wina, szalotki, liścia laurowego, soli, pieprzu. Płyn musi się zredukować około 3/4. Rodzynki moczymy w occie balsamicznym. Cukinie kroimy w talarki, solimy i odstawiamy. Przecedzamy łososia. Do czystego płynu dodajemy śmietanę, szafran, redukujemy do konsystencji sosu i doprawiamy do smaku. W tym samym czasie osuszamy cukinie, rozpuszczamy masło i olej na patelni grillowej, odstawiamy do miseczki. W garnku rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy rodzynki z octem balsamicznym i dodajemy cukinie.Doprawiamy sola, cukrem i pieprzem. Powinniśmy uzyskać słodko-kwaśny smak. Łososia smażymy z każdej strony około minuty. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika, żeby nie wystygł. Sos szafranowy wlewamy na talerz, wkładamy łososia i posypujemy pistacjami. Obok układamy cukinię...smacznego.