Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym daniem podbiłyśmy serca naszych ukochanych;)))
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Łososia okrawamy z tłuszczu i kroimy na porcje jakie chcemy podać. Tłuszcz i resztki z łososia obgotowujemy w mieszance wina, szalotki, liścia laurowego, soli, pieprzu. Płyn musi się zredukować około 3/4. Rodzynki moczymy w occie balsamicznym. Cukinie kroimy w talarki, solimy i odstawiamy. Przecedzamy łososia. Do czystego płynu dodajemy śmietanę, szafran, redukujemy do konsystencji sosu i doprawiamy do smaku. W tym samym czasie osuszamy cukinie, rozpuszczamy masło i olej na patelni grillowej, odstawiamy do miseczki. W garnku rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy rodzynki z octem balsamicznym i dodajemy cukinie.Doprawiamy sola, cukrem i pieprzem. Powinniśmy uzyskać słodko-kwaśny smak. Łososia smażymy z każdej strony około minuty. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika, żeby nie wystygł. Sos szafranowy wlewamy na talerz, wkładamy łososia i posypujemy pistacjami. Obok układamy cukinię...smacznego.