Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym daniem podbiłyśmy serca naszych ukochanych;)))
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Łososia okrawamy z tłuszczu i kroimy na porcje jakie chcemy podać. Tłuszcz i resztki z łososia obgotowujemy w mieszance wina, szalotki, liścia laurowego, soli, pieprzu. Płyn musi się zredukować około 3/4. Rodzynki moczymy w occie balsamicznym. Cukinie kroimy w talarki, solimy i odstawiamy. Przecedzamy łososia. Do czystego płynu dodajemy śmietanę, szafran, redukujemy do konsystencji sosu i doprawiamy do smaku. W tym samym czasie osuszamy cukinie, rozpuszczamy masło i olej na patelni grillowej, odstawiamy do miseczki. W garnku rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy rodzynki z octem balsamicznym i dodajemy cukinie.Doprawiamy sola, cukrem i pieprzem. Powinniśmy uzyskać słodko-kwaśny smak. Łososia smażymy z każdej strony około minuty. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika, żeby nie wystygł. Sos szafranowy wlewamy na talerz, wkładamy łososia i posypujemy pistacjami. Obok układamy cukinię...smacznego.