Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, smaczny obiad
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1746
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7393
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2897
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1746
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7393
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2897
Składniki
Łososia doprawić solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować pesto z suszonych pomidorów (całość zmiksować blenderem), i wymieszać je z jogurtem naturalnym.
Pesto wyłożyć na łososia, posypać połową szczypiorku. Pomidorki przekroić na połówki i włożyć je do naczynia z łososiem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i wstawić do piekarnika ( 200 stopni). Zapiekać około 20 minut. Można włączyć funkcję grilla i lekko zrumienić. Przed podaniem posypać resztą szczypiorku i podawać.