Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, smaczny obiad
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Łososia doprawić solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować pesto z suszonych pomidorów (całość zmiksować blenderem), i wymieszać je z jogurtem naturalnym.
Pesto wyłożyć na łososia, posypać połową szczypiorku. Pomidorki przekroić na połówki i włożyć je do naczynia z łososiem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i wstawić do piekarnika ( 200 stopni). Zapiekać około 20 minut. Można włączyć funkcję grilla i lekko zrumienić. Przed podaniem posypać resztą szczypiorku i podawać.