Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorami

Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 531 Ocena: 4982

Dodano:

Odsłon: 252

Filet z łososia z suszonymi pomidorami i włoskimi ziołami zapiekany pod mozzarellą. Robi się błyskawicznie i smakuje wybornie!

Składniki

  • Łosoś filet - 2 kawałki (u mnie ok 400g)
  • Suszone pomidory - 60g
  • Mozzarella - 2 plastry
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • Olej - 1 łyżka
1-2 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorami

Przygotowanie

  1. Formę do pieczenia smarujemy olejem. Łososia nacieramy solą i pieprzem, układamy w naczyniu. Na łososiu kładziemy pokrojone suszone pomidory i kawałki mozzarelli. Posypujemy ziołami prowansalskimi.

    Pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń