Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łososiowe kanapki"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Składniki
Serek kanapkowy (najlepiej naturalny lub śmietankowy) przełóż do miseczki. Dymki ze szczypiorkiem opłucz staranie pod bieżącą wodą, drobno posiekaj. Dodaj do serka, wymieszaj. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z połówki cytryny oraz solą i czarnym pieprzem.
Pełnoziarniste minibagietki (po ok. 6 dag każda) lub kilka paluchów pokrój w cienkie plasterki. Każdy posmaruj cienką warstwą doprawionego serka kanapkowego.
Pozostałe cytryny sparz wrzątkiem, wyszoruj, opłucz, a następnie pokrój w plasterki. Później każdy plasterek przekrój na cztery ćwiartki. Czarne oliwki bez pestek osącz na sicie z zalewy, pokrój w cieniutkie krążki.
Wędzonego łososia pokrój w bardzo cienkie plasterki, a następnie na kawałki. Opłucz kilka listków sałaty. Osusz je starannie, a potem porwij na mniejsze kawałki. Osącz z zalewy kapary.
Na każdej kanapeczce ułóż po kawałku sałaty i wędzonego łososia. Udekoruj krążkami oliwek, ćwiartkami cytryny oraz kaparami.
porcja 1,50 ZŁŹródło: Świat kobiety