Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łososiowe kotlety"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Rozgrzej sos rybny, rozpuść w nim pastę curry i cukier. Filet z łososia opłucz, zmiksuj. Obierz i poszatkuj ogórek, posyp go solą, odstaw. Opłucz i posiekaj dymkę ze szczypiorem. Przepłucz kiełki.
Łososia wymieszaj z sosem rybnym, odciśniętym ogórkiem, dymką i kilkoma posiekanymi listkami kolendry. Dopraw masę solą, posiekanym chili, skórką otartą z limonki oraz octem ryżowym. Formuj w dłoniach kotlety, smaż na rozgrzanym oleju. Dekoruj kiełkami i kolendrą.
Czas 40 min; porcja – 210 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety