Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1063
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1063
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Składniki
Zamarynowałam pokrojone tofu, skropiłam je sosem chili dla słodkości i pikantność, sosem rybnym - dla smaku umami, i sosem teryaki bo bardo pasuje.
Grzyby zalałam wrzątkiem, można użyć pieczarek lub jakieś chińskie grzyby. Kaszę kuskus zalałam wrzątkiem w proporcji 1 cześć kaszy 1,5 części wrzątku. Pokroiłam warzywa w pół plasterki a fasolkę szparagowa ugotowałam do jędrności.
Na patelni na oleju rzepakowym zeszkliłam cebulę, potem dodałam i przyrumieniłam tofu, potem dodałam paprykę, cukinię i czosnek. Gdy warzywa się przyrumienią dodałam sos pomidorowy i fasolkę szparagową. Całość pogotowałam parę minut , żeby smaki się przegryzły, sprawdziłam smak i trochę doprawiłam solą. Po wyłączeniu ognia dodałam kolendrę. Danie świetnie podgrzewa się w mikrofalówce- nic nie traci na smaku. Smacznego :)