Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Zamarynowałam pokrojone tofu, skropiłam je sosem chili dla słodkości i pikantność, sosem rybnym - dla smaku umami, i sosem teryaki bo bardo pasuje.
Grzyby zalałam wrzątkiem, można użyć pieczarek lub jakieś chińskie grzyby.
Kaszę kuskus zalałam wrzątkiem w proporcji 1 cześć kaszy 1,5 części wrzątku.
Pokroiłam warzywa w pół plasterki a fasolkę szparagowa ugotowałam do jędrności.
Na patelni na oleju rzepakowym zeszkliłam cebulę, potem dodałam i przyrumieniłam tofu, potem dodałam paprykę, cukinię i czosnek.
Gdy warzywa się przyrumienią dodałam sos pomidorowy i fasolkę szparagową.
Całość pogotowałam parę minut , żeby smaki się przegryzły, sprawdziłam smak i trochę doprawiłam solą.
Po wyłączeniu ognia dodałam kolendrę.
Danie świetnie podgrzewa się w mikrofalówce- nic nie traci na smaku.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

ErJot 27 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne zestawienie i do pracy i w domu, i na obiad i na kolację:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 12 października 2018Zgłoś do usunięcia
Szybko,pysznie i zdrowo:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 11 października 2018Zgłoś do usunięcia
Dobry pomysł - pełnowartościowy posiłek na szybko. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 października 2018Zgłoś do usunięcia
Muszę w końcu spróbować tofu, jakoś mi ciągle nie po drodze. Twoja opcja mi pasi :D. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 10 października 2018Zgłoś do usunięcia
Fajna lekka propozycja ;-D Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 10 października 2018Zgłoś do usunięcia
Lubię takie szybkie, bezmięsne dania. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 09 października 2018Zgłoś do usunięcia
Ekstra II śniadanko.:) Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz