Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placki ziemniaczane są typowym marokańskim jedzeniem ulicznym. My je przeniesiemy do naszego ogródka, lub inny ulubiony plener. Grill i słońce dodatkowo zachęcą nas do jedzenia. Moje placki a właściwie kotlety są z tuńczykiem i naszą natką pietruszki. Mają bardzo wyrazisty smak i idealnie komponują się ze słodkawymi sosami i chlebkiem batbout. Ziemniaki proponuję ugotować na bocznej płycie grilla lub na samym grillu. Sok z cytryny pogłębi nam smak tuńczyka i natkę pietruszki upodobni do kolendry. Natomiast płatki drożdżowe w panierce nadadzą jej niecodzienny smak.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 329
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 329
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
9 sztuk . Ziemniaki przekładam do miski, studzę. Dodaję przyprawy, tuńczyka osączonego z oleju, jajko, natkę i odrobinę soku z cytryny. Mieszam łyżką, potem formuję kotlety i obtaczam w bułce wymieszanej z płatkami drożdżowymi. Kotlety przekładam na patelnię grillową i smażę po kilka minut z każdej strony. Patelnię można lekko spryskać olejem.