Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placki ziemniaczane są typowym marokańskim jedzeniem ulicznym. My je przeniesiemy do naszego ogródka, lub inny ulubiony plener. Grill i słońce dodatkowo zachęcą nas do jedzenia. Moje placki a właściwie kotlety są z tuńczykiem i naszą natką pietruszki. Mają bardzo wyrazisty smak i idealnie komponują się ze słodkawymi sosami i chlebkiem batbout. Ziemniaki proponuję ugotować na bocznej płycie grilla lub na samym grillu. Sok z cytryny pogłębi nam smak tuńczyka i natkę pietruszki upodobni do kolendry. Natomiast płatki drożdżowe w panierce nadadzą jej niecodzienny smak.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 49
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 43
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 49
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 43
Składniki
9 sztuk . Ziemniaki przekładam do miski, studzę. Dodaję przyprawy, tuńczyka osączonego z oleju, jajko, natkę i odrobinę soku z cytryny. Mieszam łyżką, potem formuję kotlety i obtaczam w bułce wymieszanej z płatkami drożdżowymi. Kotlety przekładam na patelnię grillową i smażę po kilka minut z każdej strony. Patelnię można lekko spryskać olejem.