Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placki ziemniaczane są typowym marokańskim jedzeniem ulicznym. My je przeniesiemy do naszego ogródka, lub inny ulubiony plener. Grill i słońce dodatkowo zachęcą nas do jedzenia. Moje placki a właściwie kotlety są z tuńczykiem i naszą natką pietruszki. Mają bardzo wyrazisty smak i idealnie komponują się ze słodkawymi sosami i chlebkiem batbout. Ziemniaki proponuję ugotować na bocznej płycie grilla lub na samym grillu. Sok z cytryny pogłębi nam smak tuńczyka i natkę pietruszki upodobni do kolendry. Natomiast płatki drożdżowe w panierce nadadzą jej niecodzienny smak.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
9 sztuk . Ziemniaki przekładam do miski, studzę. Dodaję przyprawy, tuńczyka osączonego z oleju, jajko, natkę i odrobinę soku z cytryny. Mieszam łyżką, potem formuję kotlety i obtaczam w bułce wymieszanej z płatkami drożdżowymi. Kotlety przekładam na patelnię grillową i smażę po kilka minut z każdej strony. Patelnię można lekko spryskać olejem.