Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja pasty trochę tak po azjatycku i z polskim akcentem żurawinowym ;-) fusion wymieszany ale bardzo smakowicie :-) mix smaków słodkich i ostrych
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 584
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4318
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28589
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 584
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4318
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28589
Składniki
świeży imbir ścieramy na tarce (małe oczka),wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek,dodajemy passatę i odrobinę startego parmezanu,przesmażamy i mieszamy do konsystencji gładkiego sosu,doprawiamy solą ziołową,pieprzem cayenne i chilli i czarnym pieprzem
makaron gotujemy al dente
na suchej patelni prażymy chwilę orzechy nerkowca,na koniec na parę sekund wrzucamy żurawinę
maccheroncini polewamy sosem,dodajemy nerkowce z żurawiną i odrobiną oliwy z oliwek i gotowe ;-) Smacznego ;-)