Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 14091
Dodano: 13.01.2010
Odsłon: 33723
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
mięso dobrze natrzeć solą,kminkiem i pieprzem i wlozyc do lodówki na pare godzin,a najlepiej na noc
w brytface rozpuścic tłuszcz i obsmazyc na nim mięso,podlac wodą ( kilka łyżek),przykryć i piec w piekarniku okolo 1,5 godziny w temp. 180 stopni
w polowie pieczenia dodac do mięsa pokrojoną w plasterki cebulę
po upieczeniuwyjąć mięso,a sos zageścic maką
mięso pokroić w plastry i kłaść na przekrojone bułki,wszystko polac sosem z pieczenia
do tego dania obowiązkowo podać kiszone ogórki
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 14 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Super przepis na karkóweczkę,chętnie wypróbuję,Pozdrawiam.5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo to smacznie wyglada wiec biore sie za probowanie tego przepisu5 Kto głosował? | Odpowiedz

Elkamor 18 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Nawet nie wiedziałam,że ta potrawa ma taka nazwę.Znam ją od dzieciństwa,a pochodzę z innego regionu Polski!!Pozdrawiam
10 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 14 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
W przepisach na maczankę musi byc swieza bulka ale mozna zrobic i grzankę (tak myslę) i napewno byłoby pyszne.10 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 13 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawie wygląda. I bardzo ładnie podane.10 Kto głosował? | Odpowiedz