Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to przygotowałam według przepisu z magazynu Kuchnia.Duzo czytałam na temat tej potrawy,postanowiłam więc sprawdzić jak smakuje,a smakuje calkiem dobrze.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
mięso dobrze natrzeć solą,kminkiem i pieprzem i wlozyc do lodówki na pare godzin,a najlepiej na noc
w brytface rozpuścic tłuszcz i obsmazyc na nim mięso,podlac wodą ( kilka łyżek),przykryć i piec w piekarniku okolo 1,5 godziny w temp. 180 stopni
w polowie pieczenia dodac do mięsa pokrojoną w plasterki cebulę
po upieczeniuwyjąć mięso,a sos zageścic maką
mięso pokroić w plastry i kłaść na przekrojone bułki,wszystko polac sosem z pieczenia
do tego dania obowiązkowo podać kiszone ogórki