Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to przygotowałam według przepisu z magazynu Kuchnia.Duzo czytałam na temat tej potrawy,postanowiłam więc sprawdzić jak smakuje,a smakuje calkiem dobrze.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 263
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1118
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 263
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1118
Składniki
mięso dobrze natrzeć solą,kminkiem i pieprzem i wlozyc do lodówki na pare godzin,a najlepiej na noc
w brytface rozpuścic tłuszcz i obsmazyc na nim mięso,podlac wodą ( kilka łyżek),przykryć i piec w piekarniku okolo 1,5 godziny w temp. 180 stopni
w polowie pieczenia dodac do mięsa pokrojoną w plasterki cebulę
po upieczeniuwyjąć mięso,a sos zageścic maką
mięso pokroić w plastry i kłaść na przekrojone bułki,wszystko polac sosem z pieczenia
do tego dania obowiązkowo podać kiszone ogórki