Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miał by przepis na zupę pho – archetyp, fantastycznego, wietnamskiego dania – jest przepis na indyjskie curry. Kolejny w ostatnim czasie – po przepisie na butter chicken. Choroba mnie zmogła, Ania ugotowała pięć litrów koszernej pomidorowej, którą będziemy jeść najpewniej przez tydzień, pho musi poczekać. W lodówce została wołowina i pyanie co z nia zrobić. Tak, wpadł mi w ręce przepis na madras curry. To potrawa typowa dla południowo-wschodnich regionów Indii. Od ilości przypraw może zakręcić się w głowie, i o to chodzi!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14396
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19501
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14396
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19501
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13157
Składniki
Mięso kroimy na kawałki 2-2,5 cm
W woku lub na patelni o grybym dnie rozgrzewamy oliwę, wkładamy cebulę, goździki i kardamon. Ciągle mieszając, smażymy przez pięć minut. Dodać papryczki chilli, starty imbir i czosnek, smażyć 1,5 minuty.
odać pastę curryi smażyć przez kolejne 1,5 minuty.
Włożyć mięso i smażyć przez 8 minut, aż się zrumieni.
Dodać kmin, i wywar. Dusić przez 45-60 minut, aż mieso będzie miękkie.
Całość udekorować kolendrą i dymką, podawać z ryżem.