Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaorn pod kołderką serową z kurczakiem i pieczarkami

Makaorn pod kołderką serową z kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 607

Dodano:

Odsłon: 1257

Włoski styl w polskim wydaniu. Proste, szybkie i pyszne.

Składniki

  • filet z kurczaka 30 dkg
  • makaron rurki 35 dkg
  • pieczarki 30 dkg
  • cebula 1 szt.
  • ser tarty 15 dkg
  • śmietana 250 ml
  • olej 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W pierwszej kolejności należy ugotować makaron na sposób al dente. W trakcie kiedy gotuje się makaron należy pokroić mięso w kostkę, cebulę w piórka a pieczarki w talarki.

  2. Na rozgrzany olej należy zeszklić cebulę a następnie dodać mięso i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

  3. Następnie należy dodać śmietanę i ugotowany makaron. Całość dobrze wymieszać. Przed podaniem posypać dużą ilością tartego sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń