Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron konjac nazywany jest też shirataki noodles lub makaronem 0 kalorii, ponieważ stworzony jest w 97% z wody i faktycznie dostarcza organizmowi jedynie zdrowego błonnika. Wypróbuj ten bardzo prosty przepis na makaron konjac z dodatkiem aromatycznego pesto i boczku. To pomysł na szybki obiad, bo wykonasz go z półproduktów.
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1136
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 81
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 781
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1136
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 81
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 781
Składniki
Makaron konjac ugotuj we wrzątku według instrukcji producenta na opakowaniu. Odcedź.
Cebulkę poszatkuj i wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż do zeszklenia.
Boczek pokrój w kostkę i dorzuć do cebuli na patelnię. Smaż chwilę na małym ogniu, aż do wytopienia się tłuszczu.
Pomieszaj całość i dorzuć makaron. Smaż przez dwie minuty i następnie wyłącz palnik.
Dodaj pesto i wymieszaj całość. Przełóż do naczynia i ew. ozdób listkiem bazylii. Szybki obiad z makaronem konjac gotowy!