Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron konjac nazywany jest też shirataki noodles lub makaronem 0 kalorii, ponieważ stworzony jest w 97% z wody i faktycznie dostarcza organizmowi jedynie zdrowego błonnika. Wypróbuj ten bardzo prosty przepis na makaron konjac z dodatkiem aromatycznego pesto i boczku. To pomysł na szybki obiad, bo wykonasz go z półproduktów.
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 82
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 449
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 211
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 82
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 449
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 211
Składniki
Makaron konjac ugotuj we wrzątku według instrukcji producenta na opakowaniu. Odcedź.
Cebulkę poszatkuj i wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż do zeszklenia.
Boczek pokrój w kostkę i dorzuć do cebuli na patelnię. Smaż chwilę na małym ogniu, aż do wytopienia się tłuszczu.
Pomieszaj całość i dorzuć makaron. Smaż przez dwie minuty i następnie wyłącz palnik.
Dodaj pesto i wymieszaj całość. Przełóż do naczynia i ew. ozdób listkiem bazylii. Szybki obiad z makaronem konjac gotowy!