Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron konjac nazywany jest też shirataki noodles lub makaronem 0 kalorii, ponieważ stworzony jest w 97% z wody i faktycznie dostarcza organizmowi jedynie zdrowego błonnika. Wypróbuj ten bardzo prosty przepis na makaron konjac z dodatkiem aromatycznego pesto i boczku. To pomysł na szybki obiad, bo wykonasz go z półproduktów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 493
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 832
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 493
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 832
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
Makaron konjac ugotuj we wrzątku według instrukcji producenta na opakowaniu. Odcedź.
Cebulkę poszatkuj i wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż do zeszklenia.
Boczek pokrój w kostkę i dorzuć do cebuli na patelnię. Smaż chwilę na małym ogniu, aż do wytopienia się tłuszczu.
Pomieszaj całość i dorzuć makaron. Smaż przez dwie minuty i następnie wyłącz palnik.
Dodaj pesto i wymieszaj całość. Przełóż do naczynia i ew. ozdób listkiem bazylii. Szybki obiad z makaronem konjac gotowy!