Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny smak
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 760
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 760
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Mielone podsmażyć, rozdrabniając na patelni.
Pieczarki pokroić w kostkę, umyć, osuszyć i dodać do mielonego.
Pomidory (ja obieram ze skórki) pokroić w kostkę dodać na patelnię, pomidory z puszki również. Dusić na dosyć dużym ogniu, żeby pomidory się rozgotowały.
Dodać wyciśnięty czosnek, bazylię, kostkę rosołową, sól i pieprz.
Wszystko razem dusić aż z pomidorów zrobi się sosik.
Makaron (ilość oraz rodzaj wg uznania) ugotować wg instrukcji na opakowaniu (po ugotowaniu nie przelewam zimna wodą, ponieważ lepiej się łączy z sosem).
Ugotowany makaron dodajemy do patelni, wszystko mieszamy i posypujemy startym żółtym serem.
SMACZNEGO !!!