Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny smak
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9572
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5001
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 663
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9572
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5001
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 663
Składniki
Mielone podsmażyć, rozdrabniając na patelni.
Pieczarki pokroić w kostkę, umyć, osuszyć i dodać do mielonego.
Pomidory (ja obieram ze skórki) pokroić w kostkę dodać na patelnię, pomidory z puszki również. Dusić na dosyć dużym ogniu, żeby pomidory się rozgotowały.
Dodać wyciśnięty czosnek, bazylię, kostkę rosołową, sól i pieprz.
Wszystko razem dusić aż z pomidorów zrobi się sosik.
Makaron (ilość oraz rodzaj wg uznania) ugotować wg instrukcji na opakowaniu (po ugotowaniu nie przelewam zimna wodą, ponieważ lepiej się łączy z sosem).
Ugotowany makaron dodajemy do patelni, wszystko mieszamy i posypujemy startym żółtym serem.
SMACZNEGO !!!