Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny smak
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5211
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5211
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Składniki
Mielone podsmażyć, rozdrabniając na patelni.
Pieczarki pokroić w kostkę, umyć, osuszyć i dodać do mielonego.
Pomidory (ja obieram ze skórki) pokroić w kostkę dodać na patelnię, pomidory z puszki również. Dusić na dosyć dużym ogniu, żeby pomidory się rozgotowały.
Dodać wyciśnięty czosnek, bazylię, kostkę rosołową, sól i pieprz.
Wszystko razem dusić aż z pomidorów zrobi się sosik.
Makaron (ilość oraz rodzaj wg uznania) ugotować wg instrukcji na opakowaniu (po ugotowaniu nie przelewam zimna wodą, ponieważ lepiej się łączy z sosem).
Ugotowany makaron dodajemy do patelni, wszystko mieszamy i posypujemy startym żółtym serem.
SMACZNEGO !!!